۱۰ رمز موثر طراحی برای توسعه وبسایت
بشر به صورت طبیعی حسی از زیبایی شناسی را در خود دارد. به لطافتهای بصری علاقمند است. رنگها و شکلها در حال او اثر می گذارد. جلوههای بصری هر روز در زندگی بشر و به خصوص کسب وکارها نقش بیشتری بازی میکنند از صنعت مد تا تزیینات ساختمان را درنوردیده است. زیبایی شناسی سالهاست که بخش از دروس دانشگاهی در زمینه بازاریابی و تبلیغات است. بهترین کیفیتها در محصولات و خدمات بدون ظاهر مناسب نمیتواند مورد توجه بازار قرار گیرد. از آنجا که هر روز تنوعی از محصولات وکالاها به بازار مصرف ارائه میشوند باید بدانیم چطور میتوانیم آن را در دنیای کسب و کارهای مجازی از طریق ظاهر یک وبسایت به مخاطبان ارائه کنیم. در این مقاله سعی شده است به نکاتی در زمینه طراحی ظاهری وب و المانهای لازم برای توسعه وبسایت اشاره کنیم.
توسعه وبسایت
۱- جستجوی پویا
نوع واکنش بخش جستجو در این سایت نمونه جالبی از یک جستجو با ظاهر پویا است. یک طراحی مینیمالیستی با کمترین مقدار نوشتار وعکسهای کم وبزرگ. هنگامی که دکمه جستجو را کلیک کنید بخش جستجو فضای بیشتری از صفحه را اشغال میکند و تمرکز کاربر را به موضوعات جستجو شده پیشین جلب میکند. این روش میتواند کارایی بخش جستجو را با کمک از جلوههای بصری افزایش دهد و زمان بیشتری کاربر را به موضوعاتی که ممکن است علاقمند باشد درگیر نماید.
۲- ناوبری بصری
شاید عنوان سنگینی به نظر برسد اما نمونهی این سایت میتواند به سادگی این مطلب را شرح دهد. یک منوی پویا که با اسکرول شدن میتواند اطلاعات بیشتر وگزینه های مرتبط تری را برای انتخاب به کاربر ارایه کند. این عناصر دیداری میتواند برای کاربر جذابیت ایجاد کرده و او را برای کیلیک کردن و جستجوی بیشتر اطلاعات موجود در سایت قانع کند. و در نتیجه توسعه وبسایت را به دنبال داشته باشد.
۳- پوشش عکسها
تغییر هاور عکسها نیز میتواند خلاقانه باشد. هنگامی که کاربر بر روی تصاویر کلیک میکند یا از روی آن با موس رد میشود این تغییر میتواند با عکسهای جذاب دیگر، کاربر را برای دیدن محصولات وعکسهای بیشتر ترغیب کند.
۴- سایهها
جلوههای بصری لزوما تصاویر بسیار فانتزی یا بنرهای متحرک نیستند .گاهی اوقات تغییرات ساده نیز میتواند اثر بسیاری بگذارد. سایت توانسته با یک سایهی به نسبت ساده در بخش جستجو با یک پس زمینه سفید این مفهوم را به عالیترین شکل خود ارایه نماید.
۵- دکمه بازگشت به بالا
هنگامی که کاربر به وبسایت شما میرسد مایل است حس کنجکاوی خود را ارضا نماید. میخواهد سر از کار شما در بیاورد و خدمت یا محصولی که مورد نیازش است است را یافته و به سرعت در صورت اقناع شدن، خریداری کند. بنابراین برای صفحاتی که به نسبت طولانی هستند باید راهکاری کوچک اما موثر را به کار برد. دکمه بازگشت به بالا یکی از کارامدترین و سادهترین راهکارها در این زمینه به شمار میرود.
۶- اسکرول پارالاکس
اسکرول کردن کاربر منطقا به مفهوم علاقه او در ماندن در سایت و جستجوی بیشتر محتوای ارایه شده توسط شماست. تکنیک اسکرول پارالاکس میتواند جذابیت ویژهای را به هر سایت فروشگاهی یا خدماتی ارایه کند و توسعه وبسایت را ممکن سازد. این تکنیک هیجان کاربر را برای دیدن تغییرات جدید در بخشهای پایینتر صفحهای که اسکرول مینماید، حفظ میکند.
۷- محو بودن تصاویر
اینکه کاربر برای دیدن محتوایی مانند عکس، لازم باشد که از روی آن عبورکند یا با موس بر روی آن کلیک کند نیز میتواند برای کاربران جذاب باشد تا کنجکاوی آنها را برانگیزد.
۸- پویانمایی اس وی جی
اینکه کاربر با کلیک بر روی منوها و دکمهها با جلوههای متفاوتی از تحرک و انیمیشنهای طراحی شده روبرو شود نیز یکی از عوامل تاثیر گذاری دیداری بر روی کاربر به شمارمیرود. این سایت توانسته نمونهای مناسب برای این مقوله باشد.
۹- سینما گراف
این شیوه هنوز چندان میان طراحان وب عمومیت نیافته است. وسایتهای معدودی از این روش برای طراحی استفاده کردهاند. این سایت نمونهای کاربردی در استفاده از این شوه برای جذابیتهای بصری برای مخاطبین است و راهی در توسعه وبسایت به شمار میرود.
۱۰- حروف Bold شده
استفاده از اندازههای بزرگتر حروف در صفحه ابتدایی یک وب سایت نیز میتواند قابلیت توجه در کاربران را بیشتر کند. تیترهای بزرگ مانند روزنامهها عمل میکند و تصور عمومی درمورد آنها این است که مطالب مهمی هستند.
سخن پایانی
مقوله طراحی و جذابیتهای بصری در وبسایتها از هزاران نکته تشکیل شده است که به صورت مداوم بر اساس پیشرفت تکنولوژی و خلاقیتهای طراحان در حال تغییر و بروز رسانی هستند. نمونههایی که به آن شاره شد میتوانند برای علاقمندان این حوزه نقش الگو را داشته باشند و در توسعه وبسایت جوابگو باشند.